برای نخستین بار در کشور؛ زنگ شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد
برای نخستین بار در کشور؛ زنگ شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد
در مراسم آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد؛ «زنگ شاهنامه» در مشهد به صدا در آمد
به گزارش روابط عمومی معاونت گردشگری و زیارت، آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد با حضور رئیس و اعضای شورای شهر و مدیران شهری، مدیرکل، مسئولین و رؤسای ادارات نواحی هفتگانه آموزش و پرورش، و جمعی از مدیران و آموزگاران دبستان و پیش دبستانی در محل پژوهشسرای فرهنگ و ادب پارسی ثابت برگزار شد.
محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی مشهد در این مراسم با بیان اینکه حکیم ابوالقاسم فردوسی، بعنوان نماد هویتی و تمدنی ایران زمین، سرمایهای ملموس و عینی دارد که برای ما به یادگار مانده و آن آرامگاه فردوسی است، گفت: متاسفانه طی سالیان طولانی فضای بیرونی آرامگاه شرایط بسیار نامناسبی داشت که به هیچ وجه زیبنده و در شان حکیم توس نبود؛ شورای پنجم با ایجاد کمیسیون ویژه توسعه و عمران توس، پرداختن به این محدوده را به شکل ویژه در دستورکار خود قرارداد، درحالیکه ماموریت ذاتی ما نبود.
وی با بیان اینکه سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد و در ذیل آن معاونت گردشگری و زیارت این سازمان، تلاشهای بسیاری برای اجرایی شدن زنگ شاهنامه در مدارس داشتند، گفت: تفاهمنامه منعقد شده میان مدیریت شهری مشهد و آموزش و پرورش نشاندهنده عزم جدی ما در توجه به مسائل فرهنگی و هویتی شهر، در کنار هویت شاخص دینی و مذهبی مشهدالرضا(ع) است.
رئیس شورای شهر مشهد با خطاب قراردادن معلمان زحمتکش و پرتلاش که عهدهدار زنگ شاهنامه در مدارس هستند، گفت: از شما عزیزان تقاضا داریم، این تجربه نو و حرکت جدید در حوزه آموزش را با جدیت پیگیری کنید تا نتایج عینی و ملوس و مبارکی را شاهد باشیم.
قاسمعلی خدابنده مدیرکل این سازمان در این مراسم گفت: آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت در همه جوامع رویکردهای متفاوتی از جمله فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارند و یکی از تکالیفی که در حوزه فرهنگی بر عهده ما گذاشته شده حفظ و انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: اگر قرار است ریشه ها و اصالت های فرهنگی خود را به دانش آموزان انتقال دهیم حتما باید از ادبیات غنی فارسی بهره بریم و شاهنامه حکیم فردوسی که باعث افتخار ما ایرانیان است بهترین گزینه در این زمینه است.
وی عنوان کرد: طرح آموزش مفاهیم و قصه های شاهنامه به همت معاونت گردشگری و زیارت سازمان اجتماعی و فرهنگی برای اولین بار در کشور به صورت آزمایشی در 32 مدرسه ابتدایی نواحی هفت گانه مشهد و منطقه تبادکان در قالب برنامه ویژه مدرسه به میزان دو ساعت در هفته اجرایی خواهد شد و قرار است 15 قصه شاهنامه به دانش آموزان پیش دبستانی و پایه چهارم ابتدایی آموزش داده شود
علیرضا قیامتی، شاهنامه پژوه و مشاورطرح اظهار کرد: «شاهنامه عامل پیوند همه اقوام ایرانی است»، گفت: شاهنامه حس میهندوستی و خردورزی را القاء میکند و تمام جنگهای آن برای دفاع از کیان، خردورزی و دانش بوده است و تنفر از ملتهای دیگر در شاهنامه دیده نمیشود.
قیامتی، شاهنامه را کتاب دانش، تربیت و آموختن دانست و خاطرنشان کرد: هیچ خصلتی انسانی نیست که در شاهنامه به آن اشاره نشده باشد. آنچه در این کتاب مایه سرافرازی ایران و ایرانی میشود، دانشوری، خردورزی، دادگری، انسانیت و آزادگی است.
همچنین در ابتدای این مراسم ابراهیم زره ساز مدیرکل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان خراسان رضوی گفت: امروز در برهه ای قرار داریم که کودکان و نوجوانان دائما در حال به روز شدن هستند و در این بلبشوی فضای فرهنگی جهت بازیابی هویت ملی، تاریخی و دینی خود فقط یک ابزار اساسی وجود دارد و آن ابزار هنر است و هنر می تواند محتوای غنی را به راحتی به نسل امروز منتقل کند و پیش زمینه ابزار هنر و بستر تمامی رشته های هنری، قصه می باشد که می تواند باعث ارتباط مخاطب و نسل نوجوان و جوان با فرهنگ و هویت خودش شود.
گفتنی است در راستای عمل به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت توجه به احیای توس و اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با هدف انتقال آموزههای اخلاقی، دینی و فرهنگی شاهنامه در میان نسل جوان و تقویت بنیانهای میهنی و پیوند هویت ملی و مذهبی، تفاهمنامهای همکاری مبنی بر آموزش شاهنامه ویژه مربیان مدارس ابتدایی مشهد، میان شهرداری مشهد و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در دوم مردادماه ۹۸ به امضا رسید و اتفاق فرخندهای در تاریخ خراسان شکل گرفت.
در پایان این برنامه به صورت نمادین «زنگ شاهنامه» توسط دکتر محمدجعفر یاحقی نواخته شد.