روایتی از خدمت خالصانه بانوان منطقه سیدی مشهد به زائران پیاده امام رضا(ع)
در آن سالهای اول و حدود 14 سال پیش با یک وانت در کنار جاده قدیم نیشابور بدون هیچ چادر و سرپناهی، نذریهایشان را میان زائران تقسیم میکردهاند اما در چند سال اخیر با کمک شهرداری، توزیع نذری آنها سروسامان گرفته و هر سال یک غرفه در ایستگاههای استقبال از زائران پیاده به آنها تعلق میگیرد تا بتوانند به صورت شایستهتری از زائران امام رضا پذیرایی کنند.
به گزارش ستاد خبری دهه پایانی ماه صفر، اینجا مکتبالرقیه منطقه سیدی مشهد است. خانمهای جوان و پیر دور هم نشستهاند و مشغول پاککردن حدود 150 کیلو سبزیای هستند که قرار است در قالب آش نذری به دست زائران پیاده امام رضا(ع) برسد.
خانم کرمانی، مسئول ساماندهی امور مربوط به موکب مکتبالرقیه است و در گفتوگو با ما میگوید: 14 سال است که برنامه پخت آش برای زائران پیاده امام رضا (ع) را برگزار میکنیم. در سالهای اول با یک وانت در کنار جاده قدیم نیشابور بدون هیچ چادر و سرپناهی، ظرفهای آش را میان زائران تقسیم میکردیم. اما در حال حاضر 10 سال است که به لطف شهرداری منطقه هفت به صورت رایگان موکبی در اختیار ما قرار گرفته است و دیگهای آش ما به 14 دیگ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه « یکی ازخواستههای ما بازدید شهردار محترم از این موکب است»، ادامه میدهد: همچنین تمام اهالی محل، نذریات خود را در این موکب میان زائران تقسیم میکنند. به جز 14 دیگ آش، نذریهایی همچون شله، عدسی، قیمه، خورشت سبزی و شله زرد نیز در این موکب تقسیم میشود.
مسئول ساماندهی امور مربوط به موکب مکتبالرقیه اظهار میکند: خوشبختانه هر سال با یک میلیون و دو میلیون تومان هزینههای ما تامین میشود. در اول ماه محرم یک صندوق کوچک به اهالی محله داده میشود تا در حد توان پول جمعآوری کنند و این پول بسیار پرکت است. پیرزنهایی که پول کافی ندارند با یک اسکناس 500 تومانی نیز به این موکب کمک میکنند.
وی ادامه میدهد: در کشور عراق شاهد استقبال از زائران هستیم؛ مردم عراق به فرزندان کوچک خود صندوقی میدهند تا از این اربعین تا اربعین دیگر پولهای خود را جمعآوری کنند و به کودکان خود آموزش میدهند که دین و امام حسین(ع) وجود دارد. مشهد قطعهای از بهشت امام رضا(ع) است و ما در جوار ایشان نمیتوانیم آنگونه که شایسته امام رضا(ع) است به زائران ایشان خدمت کنیم اما همین فعالتیهای کوچک سبب تبلیغات دین میشود. معتقدم ما در جوار علیبن موسی الرضا(ع) هستیم باید میهمان نواز باشیم.
کرمانی عنوان میکند: حضور کودکان در این مکان و موکبها سبب تبلیغ و آشنایی آنان به دین میشود. جواد الائمه گفته است که پدر من از امام حسین(ع) غریبتر است زیرا تنها جعفریها به زیارت ایشان مشرف میشوند.
وی میافزاید: کار خدمت برای زائران بسیار خستگی ناپذیر و لذتبخش است و نمیتوان این حس را توصیف و ترجمه کرد. این کار حالت معنوی خاصی دارد که تنها با حضور در این مکان قابل لمس است. زمانی که به زائران خسته با پاهای آبله زده یک کاسه آش میدهیم و آنان با لذت آن را میخورند و این برای ما بسیار لذتبخش است زیرا آشی که ما دهیم بسیار بیریا است.
طیبه نارنجی یکی دیگر از بانون خدمتگذار در مورد حس و حال خود میگوید: هدف ما خدمت به علیبن موسیالرضا (ع) است و برای خدمت به ایشان لحظه شماری میکنیم. الان پنج سال است که مشغول خدمت به زائران هستم و هرکاری که از دستم بر بیاید از جمله سبزی پاک کردن و... را به صورت افتخاری انجام میدهم.